Látnivalók

Szent Donát szobra

Fertőrákos Kovácshegy A sokáig „ Szent Oszvald” szobornak tartott valójában Szent Donát szobrát szépen felújított állapotban a Kovácshegyen találjuk. A 4 méter magas oszlop felett egy kőkocka van, három oldalán vájt bemélyedés található , amely valószínűleg virág, kis mécses elhelyezésére… (tovább olvasom)

Látnivalók

A pellengér

Fertőrákos Fő utca 139. A település központjában található az ország egyetlen köztéren megmaradt 17. századi pellengére, amely azt példázza, hogy a püspökség nem csak kötelezettségeket rótt a jobbágyságra, hanem kiváltságokat is biztosított a számukra. A hazánkban egyedülálló pellengér településünk önálló… (tovább olvasom)

Látnivalók

Püspöki kastély

Püspöki kastély Cím: 9421 Fertőrákos, Fő u. 153. A középkori eredetű, később barokk stílusban átépített, majd a XX. században leromlott kastély a rendszerváltás után kizárólagos állami tulajdonba került.  A kastély mai formáját a XVII. század utolsó harmadától a XVIII. század… (tovább olvasom)

Látnivalók

Római katolikus templom

Cím: 9421 Fertőrákos, Fő u. 121. A középkori templom tornyának felhasználásával épült – Zichy Ferenc püspök támogatásával – a XVII-XVIII. századi barokk stílusú templom. Középkori dokumentumokból kitűnik, hogy Fertőrákos a térség több településétől eltérően nem Sopron város, hanem a győri… (tovább olvasom)

Látnivalók

Virágosmajor

140 éve a Fertő kiszáradt 1866 és 1869 között. A rákosiak 1869. október 3-án zarándoklatot tartottak a tó kiszáradt medrén át Fertőrákosról Nagyboldogasszonyba, kérve Istent hogy jöjjön vissza a víz. A zarándoklatot követően újra visszatért a víz a kiszáradt mederbe,… (tovább olvasom)

Látnivalók

Villa Racus Kézműves Udvar

A Fertő-tó körüli kirándulása alkalmával tekintse meg Fertőrákoson, a Fő u. 152-ben azt a 200 évesnél idősebb parasztházat, ahol kerámiaüzletet, helytörténeti gyűjteményt, téglamúzeumot, mezőgazdasági gyűjteményt alakítottunk ki. Nyitva: ápr.1-től nov.2-ig naponta 10-től 18 óráig 9421 Fertőrákos, Fő u. 152. Telefon:… (tovább olvasom)

Látnivalók